DR. HERTELENDY EGYEDI KÉSZÍTMÉNYEK PATIKÁNK LABORATÓRIUMÁBÓL

Dr. Hertelendy Blog

Hogyan kezelhetők a pattanások?

Dr. Hertelendy Márta
2021.01.19 14:36
Hogyan kezelhetők a pattanások?

Mindig akkor alakul ki egy pattanás, amikor nem kellene. Egy különleges esemény vagy összejövetel előtt, amelyet ráadásul még egy fotó is megörökít. Ismerős helyzet, ugye? Sajnos a pattanásoknak vannak enyhébb és extrémebb változatai is. Bármelyik csoportba is tartozol, bizonyára te sem szeretnél tovább rontani a helyzeten. A következő cikkben ezért a pattanásos bőr professzionális kezeléséről olvashatsz bővebben.

 

A pattanás, mint egészségügyi fogalom

 

Ahogy megannyi nagyobb betegség, úgy a pattanás is egy nem éppen normális egészségügyi folyamat eredménye. Egy olyan bőrbántalomról van szó, amely során eltömődnek a faggyúmirigyek nyílásai, s ennek következtében begyulladnak. 

A szervezet fokozott mértékű faggyútermelődése például nagy eséllyel váltja ki a pattanások megjelenését. Megkülönböztethetünk csomószerű, gennyes és hólyagos pattanásokat is.

Vannak, akiknek pár havonta csupán 2-3 pattanás jelenik meg, az ő helyzetük szerencsésebb. De sajnos akadnak súlyosabb esetek is, ilyenkor az egész testen, arcon láthatóak lesznek. Magisztrális gyógyszerkészítményeink webáruháza azzal a céllal jött létre, hogy sokféle egészségügyi probléma kezelésében segédkezzünk. Így szerencsére a pattanásokkal szemben is felveheted a harcot!

 

Mire figyeljek?

Amennyiben pattanásra hajlamos bőrrel rendelkezel, akkor van néhány szabály, aminek betartásával te is mérsékelheted az állapotot.

Ügyelj arra, hogy milyen minőségű és összetételű termékekkel végzed az arctisztítást, bőrápolást! Pattanásos bőr esetén ajánlott e kapcsán bőrgyógyász vagy kozmetikus véleményét is kikérni! 

A hölgyek mindig megfelelően távolítsák el a sminket lefekvés előtt, az urak pedig aprólékosan és technikásan borotválkozzanak!

 

Mivel a pattanásokat a stressz, valamint bőrgyógyászati és egyéb hormonális betegségek is okozhatják, így az életmódra is gondot kell fordítani! Ajánlott például zsírban és cukorban szegény ételeket fogyasztani, illetve sok rostos táplálékot beiktatni az étrendbe! 

Ezenkívül jelentős segítséget nyújtanak speciális pattanáskezelő készítményeink és a megfelelő vitaminszármazékok is. 

 

Gyógyszerkészítmények pattanásos bőrre

Azok számára, akiknek nem elegendő az életmódváltás, szintén van egy jó hírem! Egy egyedi “csodás ragyakezelő” csomag az olyan emberek számára is hasznos, akiknél a pattanások kialakulásának hátterében hormonális változások állnak. Ez kifejezetten a göbös, gennyes pattanások kezelését teszi lehetővé. Ebben megtalálható egy hypoallergén mosakodókrém, egy pattanásszárító gél, egy vízhiányos bőrre kifejlesztett C-vitaminos krém és egy “Fekete csoda” mélytisztító pórusösszehúzó arcpakolás is. Ezek együttes alkalmazása jelentősen enyhíthet a panaszokon!

 

Hasznos tanácsok

A pattanásokat semmiképpen ne nyomkodjuk, hiszen ettől csak rosszabb lesz a helyzet. Ilyenkor hegesedés és foltos bőrelszíneződés keletkezhet az érintett területen. A pattanásoknak maguktól kell kifakadniuk!

 

A pattanások kiújulásának a hátterében legtöbbször hormonháztartási zavar áll, ezért ajánlott endokrinológiai és nőgyógyászati vizsgálatokat végezni! A készítményeink alkalmazása előtt pedig a kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!