DR. HERTELENDY EGYEDI KÉSZÍTMÉNYEK PATIKÁNK LABORATÓRIUMÁBÓL

Dr. Hertelendy Blog

Segítség pattanásos vagyok!

2021.01.18 14:22
Segítség pattanásos vagyok!

Hatásos készítmények pattanások ellen

Nincs is bosszantóbb dolog annál, mint amikor egy fontos esemény napjának reggelén pattanással az arcunkon ébredünk fel. Míg vannak, akiknek szökőévben egyszer jelenik meg az arcukon pattanás, addig mások életében visszatérő probléma is lehet. Bármelyik tábort is erősíted, fontos, hogy a megfelelő kezelési módszert válaszd. Így a következő cikkben néhány speciális, pattanás ellen készült termékkel ismerkedhetsz meg.Miért alakul ki a pattanás?

Mindenkinek volt már pattanása. A szerencsésebbek esetében csupán néhány havonta keletkezik 1-2 pattanás, de vannak olyanok is, akik nap mint nap megküzdenek a problémával. A súlyos változat pedig azt is jelentheti, hogy testszerte számtalan pattanás jelentkezik. De mégis hogyan alakulnak ki a pattanások?

Amikor a faggyúmirigyek apró nyílásai eltömődnek és gyulladás jön létre, pattanások jelennek meg a bőrön. Amennyiben fokozott faggyútermeléssel küzd valaki, az kiválthatja a jelenséget. A pattanásoknak számos típusa van, mivel hólyagos, gennyes és csomószerű változatok egyaránt léteznek.

Szerencsére egyedi gyógyszerkészítményekkel foglalkozó weboldalunk segítő kezet nyújt ezek kezelésében, hogy visszaállíthasd szervezeted természetes egyensúlyát.

Mit kerüljünk el?

Ha rendszeres problémaként van jelen a pattanás az életedben, akkor nem árt körültekintőnek lenned, s talán ezzel te is javíthatsz majd az életminőségeden.

Az olyan alapvető hétköznapi tevékenységek, mint amilyen a sminkelés vagy a borotválkozás, odafigyelést igényelnek. Nem tesz jót például a bőrnek a nem megfelelően eltávolított smink, de a gyors, rossz technikájú borotválkozás sem.

Aztán válasszuk meg jól a bőrápoló és más kozmetikai termékeket is! Ha kell, kérjük ki egy kozmetikus tanácsát a témában!

Csak zsírban és cukorban szegény ételeket fogyassz, s emellett egyél rostban gazdag ételeket! Ne feledd, hogy a pattanások kialakulásában nagy szerepet játszik a stressz, de a hormonális változások is. Hormonális okok, mint például a serdülőkori hormonális változások esetén ajánlott endokrinológus és bőrgyógyász szakorvossal egyaránt konzultálni. Magisztrális gyógyszerkészítményeink támogatják az egészséged, így a pattanások kezelésében is segédkeznek.

Mi vethető be a pattanások ellen?

A pattanások kezelése túlmutat azon, hogy kinyomjuk azokat! Ilyen esetben talán csak rontunk a helyzeten, hiszen akár be is hegesedhet az érintett felület. Hagyd, hogy magától fakadjon ki, vagy alkalmazz rá speciális készítményeket!

Egy jó pattanásszárító gél használata már félsiker. A gyulladt, gennyesen váladékozó pattanások esetében ez a készítmény rendkívül hatásos lehet. Speciális összetételű, géles szerkezete miatt könnyen felszívódik a bőrbe.

Extrém esetek

Sajnos vannak olyanok, akik életében a pattanások rendszeresen kiújulnak és kellemetlenné teszik mindennapjaikat. Nekik segíthet az ún. “Csodás ragyakezelő” csomag. Ez a termék azoknak is tökéletes, akik hormonális problémákkal küzdenek. A gennyes, extrém változatú pattanások ellen is bevethető.

A csomag tartalmaz egy pattanásszárító gélt, egy hypoallergén mosakodókrémet, egy magas C-vitamin tartalmú krémet vízhiányos bőrűeknek és egy “Fekete csoda” mélytisztító pakolást is. Ez utóbbi rendkívül hatékony pórusösszehúzó jellegének köszönhetően.

A pattanások folytonos megjelenésének hátterében sokszor hormonháztartási vagy pajzsmirigyműködési zavar is állhat. Ezért mindenképpen konzultálj orvossal a témában, aki véleményezi termékeinket is!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!