DR. HERTELENDY EGYEDI KÉSZÍTMÉNYEK PATIKÁNK LABORATÓRIUMÁBÓL

Dr. Hertelendy Blog

Térízületi fájdalom okai

Dr. Hertelendy Márta
2021.01.19 13:19
Térízületi fájdalom okai

Az erős térd környéki fájdalom bizony mindig felhívja valamire a figyelmünket. Sok olyan ember van, akik nap mint nap ezzel az érzéssel kelnek fel. De feltehető a kérdés, hogy vajon mi okozza? A térdízületi fájdalom megnehezíti mindennapjainkat, ezért speciális kezelést igényel. A következő pár sorban ennek okairól és kezelési módszereiről lesz szó kicsit bővebben.A térdfájdalom lehetséges okai

Az egész lábunk egyik legérzékenyebb pontja a térdünk, amelynek éles fájdalma egyáltalán nem könnyíti meg hétköznapjainkat. De mégis mi lehet az oka mindennek?

Valójában számos indok létezik a témában. Az első és legfontosabb az ízületek fájdalma, amire megannyi más tényező is kihathat. Az elhízás során például a plusz súlyfelesleg jelentős tömeget nyom az ízületekre, így a térdre is.

Aztán ott van az izomgyengeség. A mozgáshiány vagy éppen a túlzott sportolás izomgyengeséget okozhat az ízületek körül, amelyek tovább fokozzák a fájdalmat.

Ízületi fájdalom mutatkozik még meg akkor, ha túlterheljük ízületeinket munka vagy edzés során. Tovább növelheti még a kockázatot az elégtelen folyadékfogyasztás is.

Az ízületi fájdalom hátterében a kor előrehaladtával gyakran az ízületi kopás áll. A szinoviális folyadék menyiségének csökkenésével az ízületek egymáson surlódni kezdenek,melynek következtében az ízülez felszíne kopni kezd. A kopás folyamata ízületi gyulladást von maga után.Ezért ha tartósan fennálló térdfájástól szenved, mindenképpen szakorvosi kivizsgálás javasolt, öngyógyszerezés helyett.

Fontos mindig utánajárni a panaszoknak és ezután megkezdeni a kezelést! A lehetséges okok feltárásában az orvosod és a diagnosztikai kivizsgálás, röntgen, ultrahangvizsgálatok egyértelmű diagnózissal szolgálnak!

Térdízületi fájdalom kezelése

A probléma kezelése során mindig az a legfontosabb, hogy nyugalomba helyezzük az érintett területet, s ezáltal az ízületeket is. A gyulladások csökkenthetőek jegeléssel, borogatással és különféle gyulladásgátlók használatával. Alkalmazhatóak krémek is az adott felületre, azonban ha nem javul a helyzet egy egyhetes külsőleges kezelés után, akkor bizony nekünk is külső segítségre lesz szükségünk. Az orvos ilyenkor általában felállít egy kezelési menetrendet, és véleményezi a nekünk szánt termékeket. 

Szerencsére mi magunk is sokat tehetünk a megelőzés érdekében! Ügyeljünk arra, hogy az edzések alatt csak fokozatosan terheljük meg izmainkat! Próbáljunk egészségesen étkezni, egészséges életmódot folytatni! Végül, mindenképpen fogyasszunk elegendő folyadékot a nap folyamán! Ha már megtörtént a baj, akkor ajánlott szakszerű kezelésbe kezdeni, amelyet saját készítésű izomfájdalom-kezelő krémeink is támogatnak!

A Dr. Hertelendy izomlazító -fájdalomcsillapító krémünk fájdalomcsillapító hatással is bír, amelynek köszönhetően mérsékelhető az állapot. Kombinált hatóanyag-tartalma, gyógyszerkönyvi speciális alapanyagai gyulladáscsökkentő és izomlazító hatásuk révén jól alkalmazható a húzódások, ízületigyulladások helyi kezelésére.

A termékek kiválasztása előtt nem árt pontosan tudnunk, hogy valóban izom- vagy ízületi eredetű fájdalomról van-e szó. Nem szabad ugyanakkor félvállról venni az esetet, így mindenképpen keresd fel orvosod! A termékek használatát se bízd a véletlenre, s előtte mindenképpen konzultálj szakemberrel!

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!