Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Általános információk

1.1 

a www.drhertelendy.com gyógyszertári webáruház üzelemtetője a Dr. Hertelendy és Társai kft. 8192 Hajmáskér Tábori út 11,  Cégjegyzékszám:19-09-518681, Adószám: 25742956-2-19.

1.2.

Társaságunk a Szent Benedek gyógyszertárat üzemelteti, amely a gyógyszer-kiskereskedelmi tevékenység végzéséhez
szükséges működési engedéllyel és érvényes szakmai felelősségbiztosítással rendelkezik. 

1.3

 a www.drhertelendy.com gyógyszertári webáruház, egyedi magisztrális gyógyszerkészítmények, kozmetikumok, egyéb termékek, étrendkiegészítők interneten történő rendelését lehetővé tevő, legális értékesítési csatorna. Az internetes gyógyszer kereskedelemről és annak kockázatairól hasznos
információkat talál az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által fenntartott http://www.ogyei.gov.hu/internetes_gyogyszer_kereskedelem/ oldalon. Itt érheti el az internetes gyógyszer-értékesítésre jogosult gyógyszertárak hivatalos listáját is, amelyet a 41/2007. (IX.19.) EüM rendelet 17.§ (6) bekezdésében foglaltaknak megfelelően az OGYÉI vezet.


1.4. Az internetes áruházon keresztül megkötött elektronikus szerződés nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető, a szerződés tartalma, az Önnek küldött elektronikus visszaigazoló levelekkel igazolható. A beérkezett megrendelésekről a 41/2007. EüM rendelet 19. § (1)-(2) bekezdése szerinti tartalommal módosíthatatlan nyilvántartást vezetnek, a megrendeléstől számított legalább 5 évig.

Szolgáltató adatai, elérhetősége, nyitva tartás:

Üzemeltető: Dr. Hertelendy és Társai kft, Szent Benedek Gyógyszertár

8192 Hajmáskér Tábori út 11.

Adószám: 25742956-2-19

Közösségi adószám: HU25742956.

Cégjegyzékszám: 19-09-518681

A képviseletre jogosult: Sasváriné Dr. Hertelendy Márta

Bankszámlaszám:  CIB Bank: 10700189-44049506-51200002

Elérhetőségei: szt.benedek.patika@gmail.com

Tel: +36/88/460-150 +36/20/9648-418

A Szent Benedek gyógyszertár érvényes működési engedélyénak kiállítója: OGYEI Észak-Dunántúli Regionális Tisztifőgyógyszerészi Főosztály 

Működési engedélyszám:OGYEI/49185-2/2019

 

A SZENT BENEDEK GYÓGYSZERTÁR NYITVA TARTÁSA:

HÉTFŐ: 7.30-12.00 h

KEDD: 8.00-12.00h

SZERDA: 12.30-17.00h

CSÜTÖRTÖK: 8.00-12.30h

PÉNTEK: 12.30-16.00h

ASZF elfogadása, hatálya

Az internetes  vásárlással közöttünk létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF), valamint a honlapon található további tájékoztatások határozzák meg. 

 Az ÁSZF a www.drhertelendy.com weboldalt üzemeltető Dr. Hertelendy és Társai Kft és a Szent Benedek közforgalmú gyógyszertár (továbbiakban együtt: Szolgáltató) és a Szolgáltató által a  www.drhertelendy.com weboldalon keresztül nyújtott internetes gyógyszerkiskereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Felhasználó (továbbiakban: Felhasználó), együttesen: Felek jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

 

Jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország és az Európai Unió területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.drhertelendy.com weboldalon keresztül történik. A webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.) , az internetes gyógyszerkereskedelemről szóló 41/2007 EüM rendelet, valamint a 699/2014/EU végrehajtási rendelet szabályozza.

Jelen dokumentum nem kerül iktatársa, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik.

A Szolgáltatás igénybevételére jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak. Szolgáltató jogosult az ÁSZF rendelkezéseit módosítani és hatálybalépésével a honlapon közzétenni. Felhasználó a módosítás hatálybalépését követő újabb megrendelés leadásával fogadja el a módosított ÁSZF-et.

A jelen ÁSZF-ben nem, vagy nem kellően szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv az irányadó.

Ön a megrendelésének véglegesítése előtt olvassa el az ÁSZF rendelkezéseit. A webáruházunkon keresztül történő vásárlással Ön elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és az Eladó között létrejövő szerződés részét képezi.

 

A webáruházban forgalmazott termékek köre, felhasználhatósági időtartama

 A www.drhertelendy.com webáruházunkban az alábbi termékkategóriákból vásárolhat:

  • Szent Benedek Gyógyszertárban készülő, saját egyedi magisztrális gyógyszerkészítmények
  • Saját fejlesztésű Dr. Hertelendy CARE kozmetikai termékcsalád készítményei
  • Vitaminok
  • Étrendkiegészítők

A forgalmazott egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeink, patikánk laboratóriumában, saját receptúráink alapján készített egyedi összetételű, vény vélkül kiadható gyógyszerkészítmények kategóriájába sorolt készítmények.

A saját készítésű gyógyszerkészítményeink  alapanyagai, kizárólag gyógyszertárunkkal szerződéses kapcsolatban álló gyógyszer nagykereskedőktől származnak.

 

Felhasználhatósági időtartam:

Általános felhasználhatósági időtartam:

  • egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeink esetében a készítéstől számított hat hónap.
  • Dr. Hertelendy CARE kozmetikumaink esetében 12 hónap.
  • Vitaminok, étrendkiegészítők esetében a csomagoláson feltűntetett felhasználási idő.

 

A vásárolt gyógyszerkészítmények használata előtt olvassa el a mellékelt használati utasítást, illetve betegtájékoztatót! A weboldalon található információk, valamint a mellékelt tájékoztatók nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást!

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze mag kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Árak, szállítási költség

A www.drhertelendy.com webáruházunkban feltüntetett TERMÉKEK ÁRAIVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK:

  • egyedi magisztrális gyógyszerkészítmények árai bruttó árak, 5% ÁFÁ-t tartalmazzák. 
  • Dr. Hertelendy CARE kozmetikumok árai bruttó árak, 27% ÁFÁ-t tartalmaznak. 
  • Vitaminok, étrendkiegészítők árai bruttó árak, 27% ÁFÁ-t tartalmazzák.

A Webáruházban szereplő árak a csomagolás költségeit tartalmazzák!

 

Fentartjuk a jogot, a webáruházban szereplő termékek árváltoztatására!

2006. évi XCVIII. törvény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló törvény módosítása értelmében, 2022. január 1-től, kizárólag személyes átvétellel, vagy szakszemélyzet által (szakasszisztens, gyógyszerész) lehet gyógyszert házhoz szállítani! A TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁS VONATKOZIK A DR. HERTELENDY EGYEDI MAGISZTRÁLIS GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEKRE IS!

 

A törvény módosítás értelmében a gyógyszer házhozszállítás  kizárólag DÍJMENTESEN  végezhető, így amennyiben webáruházunkban elérhető a  "személyes gyógyszerházhozszállítás" szállítási mód , az minden esetben külön díj felszámítása NÉLKÜL történik!

 

Fenntertjuk a jogot a  "személyes gyógyszerházhozszállítás " szállítási mód  MARKETING KAMPÁNY JELLEGŰ ÜZEMELTETÉSÉRE!

 

2022. január elsejétől, a fenti törvénymódosítás következményeként MEGSZŰNIK a  GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEINK KATEGÓRIA, ALKATEGÓRIÁK ALATTI ÖSSZES TERMÉKRE VONATKOZÓLAG a külföldi  valamint az EU-n belüli  FUTÁRSZOLGÁLATTAL TÖRTÉNŐ házhozszállítás!

 

BELFÖLDI ÉS EU-BELÜLI FUTÁRSZOLGÁLATTAL TÖRTÉNŐ HÁZHOZSZÁLLÍTÁS AZ ALÁBBI TERMÉK KATEGÓRIÁKRA ÉRVÉNYES:

  • DR. HERTELENDY CARE KOZMETIKUMOK 

 

  • VITAMINOK, ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK

 

Amennyiben megrendelése során egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeket, azaz futárszolgálattal házhoz NEM szállítható termékeket ÉS Dr. Hertelendy CARE kozmetikumokat, vagy vitaminokat, étrendkiegészítőket IS rendel vegyesen egy megrendelésen belül, ebben az esetben a megrendelését a feldolgozás során megbontjuk és két külön számlával és szállítási móddal tesszük elérghetővé az Ön számára, az alábbiak szerint:

  1.  Az egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeinket ( amelyek a GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEINK főkategória alatti készítményekre vonatkoznak) külön számlázva, személyes átvétel gyógyszertárunkban szállítási móddal módostott formában érheti el, amelyről telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk.
  2.  A Dr. Hertelendy care kozmetikumok, vitaminok, étrendkiegészítők futárszolgálattal kerülnek házhozszállításra.

 

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK:

 

GLS futárszolgálattal történő HÁZHOZSZÁLLÍTÁS esetén: bruttó 1840 FT/ CSOMAG

20.000 FT FELETTI MEGRENDELÉS ESETÉN A FUTÁRSZOLGÁLATTAL TÖRTÉNŐ HÁZHOZSZÁLLÍTÁS DÍJMENTES!

 

MAGYAR POSTÁVAL (MPL) történő HÁZHOZSZÁLLÍTÁS esetén: bruttó 1458 FT/ CSOMAG

20.000 FT FELETTI MEGRENDELÉS ESETÉN A HÁZHOZSZÁLLÍTÁS DÍJMENTES!

 

MPL POSTAPONT és CSOMAGAUTOMATA kézbesítések esetén: bruttó 780 FT/ CSOMAG

20.000 FT FELETTI MEGRENDELÉS ESETÉN A SZÁLLÍTÁS DÍJMENTES!

 

 

Megrendelés feltétele

  Webáruházunkban megvásárolható különböző termékkategóriákra az alábbi szabályok vonatkoznak:

 

  • A Dr. Hertelendy egyedi magisztrális gyógyszerkészítmények kiadására, a gyógyszerek értékesítésére vonatkozó szabályok mérvadóak, így készítményeink 14 éven aluli személynek nem adható ki. Szmélyes gyógyszerházhozszállítás esetén, valamint a gyógyszertárunkban történő csomagátvételnél egyaránt, a csomagot kiszolgáltató kollégánk, köteles meggyőződni az átvevő életkoráról, amennyiben az átvevő nem bizonyítja hitelt érdemlően, hogy elmúlt 14 éves, a kézbesítő a csomag átadást megtagadhatja.
  •  Webshopunkban vényköteles (orvosi receptre kiadható), illetve társadalombiztosítási támogatásban részesülő termékek (gyógyszerek) nem rendelhetők.
  • Vényköteles gyógyszereivel keresse fel személyesen gyógyszertárunkat!  

 

  • Dr. Hertelendy CARE kozmetikumok, vitaminok, étrendkiegészítők esetében nincs életkorhoz kötött szabályozás!
Megrendelés menete
  • A nyitóoldalon található felső vízszintes menüsorból  választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbb termékkategóriákat, amelyeken belül a termék nevére, vagy képére kattintva érhető el a termékjellemzése.
  • Az illusztrációs kép mellett található rövid leírásban találja a legfontosabb jellemzőit a készítménynek. Lefelé görgetve, a kép alatt, a BŐVEBBEN itonra kattintva részletes termékjellemzést olvashat.
  • A BŐVEBBEN IKON ALATTI MEZŐBEN találja a termék kategóriájára vonatkozó paramétereket, házhoszállíthatóságra vonatkozó információkat, a termék tömegét és egyég fontos információkat.
  • A kép és rövid leírás melletti, jobb oldali szürke mezőben találja a termék árát, egységárát, a vásárolt termék után járó pontgyűjtő számlán jóváírásra kerülő kedvezményt. Amennyiben a termék akciós áron érhető el, itt találja a kedvezmény mértékét szátzalékosan és összegszerűen is meghatározva, valamint az akció időtartamát is itt láthatja.
  • A kosárba ikonra kattintva rögzítheti a termékrendelést.
  • A jobb felő sarokban található zöld színű kosár ikonra kattintva, egy legördülő ablakban találja rendelését. A megrendelés ikonra kattintva, akár regisztrációval, akár regisztráció vélkül is vásárolhat.

Töltse ki a megrendelés véglegesítéséhez szükséges adatokat:

  • Megrendelő neve
  • Megrendelő címe
  • Kapcsolattartó e-mail címe
  • Telefonszáma
  • Számlázási adatok alatti: név, irányítószám, telpülés, utca, házszám adatokat, majd válasszon szállítási és fizetési módot, majd ezt követően véglegesítse megrendelését, a megrendelem ikonra kattintással. Vállalkozások, cégek esetében számlázási adatoknál adószám feltüntetése is kötelező, belföldi  és külföldi adóalanyok esetében!
  • Szállítási adatok: Név, cím, mobiltelefonszám, email cím.

 

  • A megrendelésről e-mail címére visszaigazolást küldünk. Ezen visszaigazolás a 41/2007. EüM rendelet 19. § (1) bekezdése szerinti érdemi visszajelzésnek minősül. Az automatikus visszaigazolás folyamata, gyógyszertárunk  dolgozói által felügyelt folyamat. a Gyógyszertárunk nyitvatartási idején kívül kiküldött megrendelések, üzenetek, hétfőtől-csütörtökig a következő munkanapon ellenőrzésre kerülnek.

 

  • Az automatikusan visszaigazolt megrendeléseket, belföldön általában a visszaigazolás napját követő munkanapon, de legkésőbb a visszaigazolás napjától számított legfeljebb 3 munkanapon belül teljesítjük. Amennyiben a megrendelés teljesítésére a fenti határidőben rajtunk kívül álló okból (ideiglenes készlethiány, alapanyaghiány a nagykereskedőknél) nincs lehetőség, úgy erről, illetve a szállítás várható határidejéről soron kívül, elektronikus levélben és/vagy telefonon értesítjük. Ha a későbbi kiszállításra, vagy személyes átvételre a vásárlási szándéka már nem áll fenn, lehetősége van a megrendeléstől történő elállásra, ebben az esetben  bankkártyás, vagy előre utalásos fizetési mód esetén, a teljes vételárat visszafizetjük.

 

  • Személyes átvétel esetén, gyógyszertárunk a megrendelést követően telefonon tájékoztatja Önt az átvétel legkorábbi időpontjáról, amely a megrendeléstől számított maximum három munkanapon belül. Helyszíni átvételkor a megrendelés azonosító számát kérjük hozza magával, a megrendelés azonosítása és igazolása céljából.

 

  • 2006. évi XCVIII. törvénya biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól törvény  módosítás következtében,  2022. január elsejével  GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEINK KATEGÓRIA ALATTI TERMÉKEKRE a személyes átvétel gyógyszertárunkban szállítási mód választható! 

  • BÁRMELY TERMÉK ESETÉN A TERMÉKJELLEMZÉSBEN A BŐVEBBEN IKON ALATT TÁJÉKOZÓDHAT A TERMÉK BESOROLÁSI KATEGÓRIÁRÓL (PL: EGYEDI MAGISZTRÁLIS GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY) VALAMINT A BESOROLÁS MELLETT OLVASHATÓ, HOGY AZ ADOTT TERMÉK HÁZHOZSZÁLLÍTHATÓ FUTÁRSZOLGÁLATTAL, AVAGY NEM SZÁLLÍTHATÓ FUTÁRSZOLGÁLATON KERESZTÜL!

Amennyiben megrendelése során egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeket, azaz futárszolgálattal házhoz NEM szállítható termékeket ÉS

Dr. Hertelendy CARE kozmetikumokat, vagy vitaminokat, étrendkiegészítőket IS rendel vegyesen egy megrendelésen belül, ebben az esetben a megrendelését a feldolgozás során megbontjuk és két külön számlával és szállítási móddal tesszük elérhetővé az Ön számára, az alábbiak szerint:

 

  •  Az egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeinket (amelyek a GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEINK főkategória alatti készítményekre vonatkoznak) külön számlázva, személyes átvétel gyógyszertárunkban szállítási móddal módostott formában érheti el, amelyről telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk.
  •  A Dr. Hertelendy care kozmetikumok, vitaminok, étrendkiegészítők futárszolgálattal kerülnek házhozszállításra.

  • Fenntartjuk a jogot, a személyes gyógyszerházhozszállítás szállítási mód elérhetőségének korlátozására!

 

 

Fizetés

Webáruházunkban az alábbi fizetési módok közül választhat:

1.1  "Készpénzzel gyógyszertárunkban" :

"Készpénzzel gyógyszertárunkban" fizetési lehetőséget választva, személyesen, KÉSZPÉNZBEN FIZETVE átveheti megrendelését, gyógyszertárunkban, Hajmáskéren a Szent Benedek Gyógyszertárban.

Cím: 8192 Hajmáskér Tábori út 11.

 

NYITVA TARTÁS: 

  • HÉTFŐ: 7.30-12.00
  • KEDD: 8.00-12.00
  • SZERDA: 12.30-17.00
  • CSÜTÖRTÖK: 8.00-12.30
  • PÉNTEK: 12.30-16.00
  • hétvégén: Zárva

 

1.2 "Előre utalással":

Átutalási lehetőségek:

 

  • Magyarországról kezdeményezett belföldi Forint utalás esetén gyógyszertárunk CIB banknál vezetett:

10700189-44049506-51200002 számlájára utalással egyenlítheti ki rendelését.

 

  • Átutaláskor a közlemény rovatban feltétlenül tüntesse fel a 11 számjegyű megrendelő azonosító számát!

 

Amennyiben a fizenedő összeg a rendelés leadását követő 15 napon belül nem érkezik meg a fenti bankszámlára, a megrendelést automatikusan töröljük.

 

1.3 Egészségpénztár számlára történő számla:

Egészségpénztári számla kiállítására webáruházunkban kizárólag az egyedi magisztrális gyógyszerkészítmények esetén VAN lehetőség, vitaminok étrendkiegészítők, kozmetikumok esetében tájékozódjon a termék jellemzésben feltűntetett egészségpénztár számlára megvásárolható  paraméterben található információkról.

A megrendelés során a számlázási adatok részben, a neve mellé EP kártya/tagiazonosító számát, valamint az egészségpénztár nevét - amennyiben a biztosító ezt így fogadja el. Ha az egészségpénztár a számlát a biztosító nevére kiállítva fogadja el, akkor, kérjük a számlázatási adatoknál adja meg az egészségpénztár számlázási adatait és a kártyabirtokos tagiazonosító számát írja be.

Kérjük, érdeklődjön biztosítójánál, hogy EP termékek elszámolását a fentiek közül, hogy tudja elszámolni, mert ez biztosítónként változhat. A vásárlás véglegesítése után bankkártyával, átutalással vagy a csomag házhoz szállításakor készpénzzel vagy a GLS futárnál bankkártyával van lehetősége a megrendelt termékek kifizetésére.

 

 

1.4 Utánvéttel:

Az utánvétes csomagot a feladó átadja a futárnak vagy a postának, a címzett pedig akkor tudja azt átvenni, ha a csomag megérkezésekor kifizeti a megrendelt termékeket és szállítást végző szolgáltató által meghatározott utánvét összegét.

1.5 Bankártyás fizetés:

Webáruházunk a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Webáruház a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 256 bites TLS titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Webáruház nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Webáruház oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell a TLS titkosítást.

A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy miképp intézheti biztonságos módon vásárlását.

Mire figyeljen a vásárláskor?

  • Olvassa el Webáruházunk ismertetőjét, a vásárlás kondícióit és a kiszállítás és a fizetés feltételeit!
  • Tanulmányozza át a Webáruház biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
  • Tartsa nyilván a vásárlásával kapcsolatos adatait!
  • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakció azonosító, engedélyszám)
  • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá.
  • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja a TLS titkosításhoz szükséges opciót!

 

A biztonságról

A TLS, a Transport Layer Security elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Banknak a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az TLS segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák

A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései

  1. Ön a Webáruház oldalán választja ki az árut/szolgáltatás melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.
  2. Ezt követően Ön átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
  3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót
  4. A fizetést követően Ön visszatér a Webáruház oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.

 

Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Webáruház oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.

Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

 

 

Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről

 

KÁRTYAELFOGADÁS

 

Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?

A VISA és a Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron, V Pay kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történő vásárlásra.

 

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?

Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.

 

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?

Hűségpontokat tartalmazó, kereskedők/szolgáltatók által kibocsátott pontgyűjtő kártyákkal nem lehet interneten fizetni.

 

Lehet-e co-branded kártyákkal fizetni?

Bármilyen olyan co-branded kártyával lehetséges fizetni, mely internetes fizetésre alkalmas MasterCard vagy VISA alapú kártya.

 

FIZETÉS FOLYAMATA

 

Hogyan működik az online fizetés banki háttérfolyamata?

A vásárló a kereskedő/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követően a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettől kezdve a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenőrzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendő összeget számlavezető (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történő terhelése (levonása) számlavezető banktól függően néhány napon belül következik be.

 

Miben különbözik az internetes kártyás vásárlás a hagyományostól?

Megkülönböztetünk kártya jelenlétével történő (Card Present) és kártya jelenléte nélküli (Card not Present) tranzakciókat. A Card Present tranzakció POS terminál eszköz segítségével történik. A kártya lehúzását és a PIN kód beütését követően a terminál kapcsolatba lép a kártyabirtokos bankjával, az engedélyező központon keresztül, és a kártya típusától, illetve a kártya kibocsátójától függően a VISA vagy MasterCard hálózaton keresztül. Itt megtörténik az érvényesség és fedezetvizsgálat (authorizáció). Az előbbi útvonalon visszafelé haladva a POS terminál (illetve a kereskedő) megkapja a jóváhagyást vagy elutasítást. A vásárló aláírja a bizonylatot. A Card not Present olyan tranzakció, melynek lebonyolításakor a bankkártya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a levélben, telefonon, illetve az elektronikus úton (internet) lebonyolított tranzakciók, amelyek esetében a vásárló (kártyabirtokos) a tranzakciót biztonságos (256 bites titkosítású) fizetőoldalon bekért kártyaadatok megadásával indítja. A sikeres tranzakcióról Ön kap ún. engedélyszámot, mely megegyezik a papír alapú bizonylaton található számmal.

 

Mit jelent a foglalás?

A tranzakciót a bank tudomására jutásakor azonnal foglalás (zárolás) követi, hiszen a tényleges terheléshez előbb a hivatalos adatoknak be kell érkezniük, mely néhány napot igénybe vesz és az alatt a vásárolt összeg újra elkölthető lenne. Ezért a foglalással a levásárolt vagy felvett pénzt elkülönítik, foglalás alá teszik. A foglalt összeg hozzátartozik a számlaegyenleghez, azaz jár rá kamat, de még egyszer nem költhető el. A foglalás biztosítja azon tranzakciók visszautasítását, melyre már nincs fedezet, noha a számlaegyenleg erre elvben még lehetőséget nyújtana.

 

SIKERTELEN FIZETÉSEK ÉS TEENDŐK

 

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?

Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás; de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.

 

Kártya jellegű hiba

  • A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.
  • A kártya internetes használata számlavezető bank által tiltott.
  • A kártyahasználat tiltott.
  • A kártyaadatok (kártyaszám, lejárat, aláíráscsíkon szereplő kód) hibásan lettek megadva.
  • A kártya lejárt.

 

Számla jellegű hiba

  • Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
  • A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

 

Kapcsolati jellegű hiba

  • A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.
  • A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.

 

Technikai jellegű hiba

  • Amennyiben a fizetőoldalról nem tért vissza a kereskedő/szolgáltató oldalára, a tranzakció sikertelen.
  • Amennyiben a fizetőoldalról visszatért, de a böngésző "back", "reload" illetve "refresh" segítségével visszatér a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja.

 

Mi a teendő a fizetési procedúra sikertelensége esetén?

A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

 

Miért a számlavezető bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizetés sikertelensége esetén?

A kártyaellenőrzés során a számlavezető (kártyakibocsátó) bank értesíti az összeget beszedő kereskedő (elfogadó) bankjának, hogy a tranzakció elvégezhető-e. Más bank ügyfelének az elfogadó bank nem adhat ki bizalmas információkat, arra csak a kártyabirtokost azonosító banknak van joga.

 

Mit jelent az, ha bankomtól azonban SMS kaptam az összeg foglalásáról/zárolásáról, azonban a kereskedő/szolgáltató azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizetés?

Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elő, ha a kártya ellenőrzése megtörtént a fizetőoldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedő/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minősül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.

 

BIZTONSÁG

 

Mit jelent a VeriSign és a 256 bites titkosítású TLS kommunikációs csatorna?

A TLS, a Transport Layer Security elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank-nak a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk a TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program a TLS segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

 

A fizetés után figyelmeztetett a böngészőm, hogy elhagyom a biztonsági zónát. A fizetésem biztonsága így garantált?

Teljes mértékben igen. A fizetés folyamata 256-bites titkosított kommunikációs csatornán folyik, így teljesen biztonságos. A tranzakciót követően Ön a kereskedő honlapjára jut vissza, amennyiben a kereskedő oldala nem titkosított, a böngészője figyelmezteti, hogy a titkosított csatornát elhagyta. Ez nem jelent veszélyt a fizetés biztonságát illetően.

 

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?

A MasterCard esetében az ún Card Verification Code, a Visa esetében az ún. Card Verification Value egy olyan, a bankkártya mágnescsíkján kódolt numerikus érték, melynek segítségével megállapítható egy kártya valódisága. Az ún. CVC2 kódot, mely az Mastercard/Maestro kártyák hátoldalán található számsor utolsó három számjegyében szerepel, az internetes vásárlások során kell megadni.

 

Mit jelent a Verified by Visa?

A Verified by Visa rendszerben regisztrált Visa kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Visa kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verified by Visa rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

 

Mit jelent a Mastercard SecureCode?

A Mastercard SecureCode rendszerben regisztrált Mastercard/Maestro kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Mastercard/Maestro kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Mastercard SecureCode rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

 

Mit jelent a UCAF kód?

MasterCard/Maestro kártyák esetén az Ön kártyakibocsátó bankjától esetlegesen kapott egyedi kód. Ha nem kapott ilyet, hagyja üresen a mezőt.

 

 

 

 

Szállítás, szállítási költségek

I. SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK:

  • Magyar Postával szállított termékek esetén:

A hétfőn 12 órától csütörtök 12 óráig leadott megrendeléseket, a megrendelést követő munkanapon készítjük össze és adjuk át a postának. A csütörtök 12 órától hétfő 12 óráig leadott megrendeléseket pedig a keddi napon adjuk át.

 

  • Futárszolgálattal házhozszállítható termékek esetén:

A hétfőn 12 órától csütörtök 12 óráig leadott megrendeléseket, a megrendelést követő munkanapon készítjük össze és adjuk át a futárszolgálatnak. A csütörtök 12 órától hétfő 12 óráig leadott megrendeléseket pedig a keddi napon juttatjuk el a futárszolgálatnak.

 

  • Személyes átvétel gyógyszertárunkban megrendelés, vagy szállítási mód esetén:

Az elkészült csomag átvételi időpontjáról e-mailban, vagy telefonon értesítjük!

 

A fentiektől való eltérés jogát fenntartjuk, amennyiben a megrendelt termék nincs készleten illetve ha a megrendelés bármilyen jellegű egyeztetést igényel. Ez esetben erről a megrendelőt telefonon vagy e-mailben értesítjük. 

 

II. A 2006. évi XCVIII. törvénya biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló törvény módosítása értelmében, 2022. január 1-től, webáruházunkban forgalmazott magisztrális gyógyszerkészítményt kizárólag személyes átvétellel lehet kiszolgálni. A csomagkiadás megrendelő azonosítószám bemonedásával történik!

Fenntartjuk a jogot marketingkampány jelleggel a saját szakszemélyzetünk (szakasszisztens, gyógyszerész)  által történő  DÍJMENTES gyógyszer házhoz szállításra!

 

A törvény módosítás értelmében a gyógyszer házhozszállítás  kizárólag DÍJMENTESEN  végezhető, így amennyiben webáruházunkban elérhető a  "személyes gyógyszerházhozszállítás" szállítási mód , az minden esetben külön díj felszámítása NÉLKÜL történik!

 

Fenntertjuk a jogot a  "személyes gyógyszerházhozszállítás " szállítási mód időszakos szüneteltetésére!

 

Amennyiben megrendelése során egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeket, azaz futárszolgálattal házhoz NEM szállítható termékeket ÉS Dr. Hertelendy CARE kozmetikumokat, vagy vitaminokat, étrendkiegészítőket IS rendel vegyesen egy megrendelésen belül, ebben az esetben a megrendelését a feldolgozás során megbontjuk és két külön számlával és szállítási móddal tesszük elérghetővé az Ön számára, az alábbiak szerint:

  1.  Az egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeinket ( amelyek a GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEINK főkategória alatti készítményekre vonatkoznak) külön számlázva, személyes átvétel gyógyszertárunkban szállítási móddal módostott formában érheti el, amelyről telefonon, vagy emailben tájékoztatjuk.
  2.  A Dr. Hertelendy care kozmetikumok, vitaminok, étrendkiegészítők postai úton és futárszolgálattal kerülnek kiszállításra.

 

III,  CSOMAGÁTVÉTEL:

Magyar Postával történő házhozszállítás esetében:

A Posta a küldeményt a címhelyen két alkalommal kísérli meg kézbesíteni. Sikertelen kézbesítés esetén az értesítőben szereplő postán átvehető a csomag 5 munkanapon belül.

MPL Postán maradó küldemények átvétele a posták teljes nyitvatartási idejében lehetséges.

MPL Partner PostaPontra címzett üldeményeket töltőállomásokon és a Magyar Posta partnereinek üzleteiben tudják átvenni a címzettek.

MPL Csomagautomaták a hét minden napján akár 0-24 órában hozzáférhetők. A címzettnek két munkanap áll a rendelkezésére, hogy a csomagját a neki megfelelő időpontban átvegye. Az átvételi határidő után az át nem vett küldeményt beszállítják az automatához tartozó postára, ahol további átvételi lehetőség biztosított.

Futárszolgálattal történő házhozszállítás esetében:

Amennyiben bármilyen sérülést (törést) tapasztalnának, kérjük, vetessen fel A FUTÁRSZOLGÁLAT ALKALMAZOTTJÁVAL jegyzőkönyvet – aki köteles megvárni az áruk átnézését, s a jegyzőkönyv felvételét is el kell végeznie. a csomagátvétel során észlelt sérülés jegyzőkönyvét  ügyfélszolgálatunk e-mailcímére a ugyfelszolgalat@drhertelendy.com címre küldje el, a megrendelés azonosító, a bontatlan sérült csomag fényképével együtt.

A panaszkezelés menüpont alatt találja a részletes teendőket!

Az utólagos fényképfelvétel önmagában nem elegendő!

 

IV. SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK:

 

Belföldi csomagok szállítása a Magyar Posta által:

Házhoz kézbesítés esetén:

  • bruttó 1458 Ft/ csomag
  • 20.000 Ft feletti megrendelés esetén díjmentes házhozszállítást biztosítunk!

Postára, Posta Pontra, Automatára kézbesítve:

  • bruttó 780 Ft/ csomag
  • 20.000 Ft feletti megrendelés esetén díjmentes házhozszállítást biztosítunk!

 

Belföldi csomagok házhoszállítása esetén GLS futárszolgálattal:

  • bruttó 1840 Ft/ csomag
  • 20.000 Ft feletti megrendelés esetén díjmentes házhozszállítást biztosítunk!

 

 

Elállási jog

1.1 Webáruházunkban kizárólag egyadi magisztrális gyógyszerkészítményeket értékesítünk, amelyek vény nélkül kiadható gyógyszerkészítménynek minősülnek!

 

1.2.  A 44/2004. (IV.28.) ESZCSM rendelet 21/B.§ (1) bekezdése alapján, tévesen kiszolgáltatott gyógyszer vagy
az OGYÉI által visszahívott gyógyszer kivételével, gyógyszert visszavenni nem lehet.

1.3. Fentiek alapján csak azon vény nélkül kapható gyógyszer tekintetében, kizárólag akkor gyakorolhatja elállási jogát, amennyiben webáruházunk téves rendelést küldött el önnek, azaz nem azt a készítményt kapta meg, amit rendelt.

1.4. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt e) pont értelmében: olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza!
ZÁRT CSOMAGOLÁS FELBONTÁSÁNAK MINŐSÜL A VÁKUMFÓLIA ELTÁVOLÍTÁSA A CSOMAGRÓL!

 

1.5. Ha Ön személyes gyógyszertári átvételt választ, a gyógyszertáunk a megrendelt készítményeket a megrendelés visszaigazolásától számított 14 napig tartja raktáron, ha ezen időpontig nem veszi át a terméket, a gyógyszertárat üzemeltető társaság ajánlati kötöttsége megszűnik, és úgy tekintjük, hogy Ön a szerződéstől elállt, a terméket már nem kívánja megvásárolni.


1.6. Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja.

E visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.


1.7. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a tévesen kiszolgáltatott készítményt.

Elállási nyilatkozat minta

Nyilatkozat-minta elálláshoz

 

Címzett: Dr. Hertelendy és Társai Kft. 

8192 Hajmáskér Tábori út 11.

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: …………………………………………………………

A fogyasztó(k) neve: …………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) címe: …………………………………………………………………………………

A vételárat az alábbi bankszámlaszámra kérem visszautalni (abban az esetben töltse ki, ha szeretné, hogy a vételárat banki átutalással fizessük vissza):
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

…………………………………………………………………………………

 

Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás

 

Tájékoztatjuk, haogy a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése, valamint a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet  apalján az alábbi fogyasztói jogok alkalmazását gyakorolhatja:

1.1 Kellékszavatosság

Amennyiben webáruházunk hibásan teljesítette megrendelését,  vagy a kiszállított készítmény hibás minőségű, a Vásárló kellékszavatossági igényt érvényesíthet az alábbiak szerint:

1.1/1. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy pedig ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

1.1/2.Kérheti a kiszállított egyedi magisztrális gyógyszerkészítmény kicserélését. Kicserélés esetén, amennyiben igazolható módon fennáll a hibás teljesítés, bontatlan vákumfóliás csomagolásban díjmentesen cseréljük ki Önnek a készítményt. Amennyiben nem kíván a  készítmény kicserélési jogával érni, úgy a készítmény vételárát visszaszolgáltatjuk, számlára történő visszautalással.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

 

1.1/3. Kellékszavatossági igényét a hiba felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni.  Tetkintettel az egyedi magisztrális gyógyszerkészítményeink hat hónapos felhasználhatósági időtartamára, jelen esetekben a jogszabályban rögzített, a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőre vonatkozó kellékszavatossági jogok nem relevánsak.

1.1/4.A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

2.1 Termékszavatosság:

A kiszállított készítmény hibája esetén Ön – választása szerint – a kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

2.2 .Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 

2.3.A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

 

2.4Termékszavatossági igényét kizárólag  webáruházunk üzemeltetőjével szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 

2.5 A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

2.6. Tájékoztatjuk, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

Jótállás:

3.1. Webáruházat üzemeltető gyógyszertárak szavatossági és jótállási felelősségére a 2013. évi V. törvény, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási
szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadók.


3.2. Jótállás csak a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet Mellékletében felsorolt 10.000,- forintnál drágább tartós fogyasztási cikkre vonatkozik, amely alól webáruházunk termékköre mentesül.

 

Panaszkezelés


1. Hibás teljesítés esetén, vagy a készítmény minőségi kifogása esetén kérjük jelezze panaszát az alábbi elérhetőségeink valamelyikén:

 e-mail: ugyfelszolgalat@drhertelendy.com

posta cím: Szent Benedek Gyógyszertár 8192 Hajmáskér Tábori út 11.

Tel:+36/20/9648-418 Dr. Hertelendy Márti

+36/88/460-150 gyógyszertárunk


2. Gyógyszertárunk  munkatársai készséggel segítenek Önnek. A webáruházunkban történt vásárlásoknál ugyanazok a szavatossági jogok illetik meg Önt, mint a gyógyszertári vásárlásnál. Ha nem a megfelelő árut szállítottuk, természetesen elállhat a szerződéstől, az árut visszavesszük, a kifizetett vételár és szállítási költség Önnek visszajár.

 

3. Szállítással kapcsolatos reklamáció:

 Szállítás során sérült csomagolásból eredő panaszigény bejelentést a csomag átvételétől számított  tíz naptári napon belül köteles jelezni a gyógyszertár felé.  A kiszállítástól számított tíz nap lejárta után szállítási sérülésekkel kapcsolatos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. A szállítás során sérült csomag reklamáció az esetben fogadható el , amennyiben a BONTATLAN VÁKUMFÓLIÁS CSOMAGOLÁS FÉNYKÉPÉT IS mellékelik a panaszközlő levélben.

A panaszkezelés során az ugyfelszolgalat@drhertelendy.com címre küldött levélben fel kell tűntetni a megrendelés azonosítót, a bontatlan vákumfóliás csomag teljes képét, a sérült készítmény képét egyaránt.

Amennyiben a futártól való csomagátvétel során már látható a csomag sérülése, vagy átázása, a Megrendelő köteles a GLS futárnál kárfelvételi jegyzőkönyvet kitöltetni és a panaszkezelő e-mail mellékleteként csatolni.


4. A reklamációt a bejelentést követő 5 munkanapon belül kivizsgáljuk. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igén leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát.


5. Gyógyszertunknak bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet kötelesek felvenni, amelyben rögzíti vevő nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez, az eladott készítmény megnevezését, vételárát, teljesítésének időpontját, a hiba leírását és bejelentésének időpontját, és az érvényesíteni kívánt jogot. Ezen túlmenően a gyógyszertár rögzíti a szavatossági igényre adott válaszát. A jegyzőkönyvről a fogyasztó kérésére tartós adathordozón másolatot biztosít. A jegyzőkönyvet a gyógyszertárak három évig kötelesek megőrizni.


6. Előfordulhat az is, hogy egy termék csomagolása a webáruház frissítését megelőzően megváltozik, és Ön ugyanazt a terméket más csomagolásban kapja meg. Ezen esetekben panaszát nem áll módunkban orvosolni, mert ez nem hibás teljesítés.

7. Tájékoztatjuk, hogy a gyógyszertári tevékenységre a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex nem áll rendelkezésre.


7. A közforgalmú gyógyszertárak felett hatósági felügyeletet az OGYÉI gyakorol, a regionális tisztifőgyógyszerészek elérhetőségét az alábbi linken találja:


https://www.ogyei.gov.hu/tisztifogyogyszereszek_elerhetosege/


8. Tevékenységünkkel kapcsolatos panaszát, a területileg illetékes Járási hivatalokban is meteheti:

 Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/.

 


9. Kielégítetlen fogyasztói igényével kapcsolatosan a Veszprém Megyei Békéltető Testülethez is fordulhat:

 

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. (Fsz. 115-116.)
Tel.: +36-88-814-121 (ügyfélfogadási időben), +36-88-814-111 (VKIK titkárság)
Fax: +36-88-412-150 (VKIK fax)
E-mail: info@bekeltetesveszprem.hu
Web: www.bekeltetesveszprem.huwww.veszpremikamara.hu/bekelteto-testulet


http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/bekeltetes.html

10. Panaszkezelési lehetőséget biztosít az Európai  Bizottság által létrehozott ONLINE VITARENDEZÉSI PLATFORM, amelynek elérhetősége az alábbi linken található:

https://webgate.ec.europa.eu/odr

 

Hajmáskér, 2018.10.01

Impresszum

A PROJEKT CÍME: „EGYEDI MAGISZTRÁLIS GYÓGYSZEREK FEJLESZTÉSE ÉS KÉSZÍTÉSE LABORATÓRIUMI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT A SZENT BENEDEK KÖZFORGALMÚ GYÓGYSZERTÁRBAN”


A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: DR. HERTELENDY ÉS TÁRSAI GYÓGYSZERKERESKEDELMI KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG


A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 53 211 750 FORINT
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 52,39 %


A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A JELEN PÁLYÁZATI CÉL MEGVALÓSÍTÁSÁT A TELJES MÉRTÉKBEN MAGYAR CSALÁDI VÁLLALKOZÁS, A DR. HERTELENDY ÉS TÁRSAI VÁLLALTÁK. A PROJEKT ALAPJAIT TEKINTVE KÜLÖNBÖZŐ BŐRBETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉRE ÉS ANNAK KEZELÉSÉRE NYÚJT MEGOLDÁST, MELY EZEN PRIORITÁS ALAPJA, HISZEN GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEK ELŐÁLLÍTÁSÁT CÉLOZZA. A MAGISZTRÁLIS GYÓGYSZERKÉSZÍTÉS A GYÓGYSZERÉSZI HIVATÁS ÖSSZETETT ÉS TRADICIONÁLIS TEVÉKENYSÉGE, AMI ELENGEDHETETLEN ALAPOT KÉPEZ A HAZAI GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYOK TOVÁBBI FEJLŐDÉSÉHEZ. A GYÓGYSZERKERESLET VITATHATATLANUL NAGY, EMELLETT MEGNŐTT AZ IGÉNY A MINÉL TERMÉSZETESEBB ÉS AZ EGYÉN SZÁMÁRA ISMERT HATÓANYAGOK (VAGY SZÁMÁRA ÉRTHETŐ MÓDON KÖZÖLT) IRÁNT. A KÖZTUDATBAN A PATIKÁK ÁLTAL KEVERT GYÓGYSZEREK JÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNYT ÉS HATÉKONY SZEREKET JELENTNEK. EZÉRT A PROJEKT EREDMÉNYEKÉPPEN HOZZÁVETŐLEGESEN 120 FORGALMAZHATÓ GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY JÖTT LÉTRE, 70 FÉLE RECEPTÚRA ALAPJÁN, A KEZELÉSI CÉLOK SZERINT OSZTÁLYOZVA, ORVOSI VÉLEMÉNNYEL ÉS BETEGTAPASZTALATOKKAL ALÁTÁMASZTVA. A TERMÉKEK PIACON MEGJELENŐ NEVE A SZENT BENEDEK GYÓGYSZERTÁR LOGÓJÁVAL VAN ELLÁTVA, JELÖLVE EZZEL AZ EGYEDISÉGÜKET ÉS ELŐÁLLÍTÓJUKAT. MINDEZT AZ PATIKA WEBSHOPJÁBAN IS TUDJUK FORGALMAZNI, VALAMINT PATIKÁNKBAN IS.
A PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2018.08. 31.
PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-2.1.1-15-2015-00489

Fekete lista

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben  a Megrendelő két különböző megrendelést bármely okból  NEM vesz át (pl: megtagadja a csomag átvételét, háromszori kézbesítést követően a csomag "nem vette át" jelzéssel kerül vissza webáruházunkba, vagy a cím nem található jelzéssel érkezik vissza a csomag),  webáruházunk fekete listára teszi a Megrendelőt.

A fekete listás megrendelőt e-mailben tájékoztatjuk, hogy milyen okból kerül fekete listára, mikor, milyen értékben nem vett át legalább két csomagot, valamint tájékoztatjuk, hogy fekete listára került.

A fekete listás Megrendelő www.drhertelendy.com webáruházban leadott megrendeléseit automatikusan töröljük és NEM küldünk ki a továbbiakban megrendelést számára.

Megértésüket köszönjük!

Online Pénztárca

Online Pénztárca

Az Online Pénztárcába jóváírt kuponokat a Vásárló az adott rendelés teljesítése után, mindig csak a következő vásárlások során használhatja fel, mint egy utólagosan kapott kedvezményt. A Vásárló a következő vásárláskor kizárólag a korábbi fiókadataival belépve (e-mail cím, titkos kód) 10.000 Forintonként 500 Ft értékű kupont válthat be.

Az ONLINE GROUP Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaság jogosult bármikor korlátozni A kuponok felhasználását, illetve a maximálisan összegyűjthető kuponok összeghatárát. Az ONLINE GROUP Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaságnak jogában áll a már összegyűjtött kuponokat bármikor csökkenteni vagy megszüntetni, amiről az aktív felhasználók számára előzetes értesítést küld, amelyben tájékoztatást nyújt a csökkentésig vagy megszüntetésig gyűjtött, de még fel nem használt kuponok tekintetében.

A kuponok érvényességig az aktív partnereinknél felhasználhatók. Partnereink mindenkori elérhetősége a https://www.onlinepenztarca.hu oldalon megtekinthető.

A beváltás feltételei:

A kupon értékhatártól függetlenül felhasználható (10.000 Ft feletti végösszegű megrendelésekre).

A kupon készpénzre nem váltható át.

A kupon más kedvezménnyel, egyedi árral össze nem vonható.

A Vásárló megrendeléskor köteles jelezni a beváltási szándékát, más esetben a kupont sajnos nem tudjuk elfogadni. (Amennyiben online rendel, ezt a lehetőséget a rendszer automatikusan fel fogja ajánlani.)

Termék cseréje esetén az onlinePénztárcával való fizetés kizárólag a különbözetre vehető igénybe.

Az onlinePénztárcából való fizetés csak azon felhasználó számára lehetséges, aki aktív fiókkal rendelkezik az onlinePénztárcában.

Adatkezelési tájékoztató
1. Általános ismertető


Adatkezelési tájékoztatónkban ismertetést talál, cégünk a Dr. Hertelendy és Társai kft. 8192 Hajmáskér Tábori út 11. által üzemeltetett www.drhertelendy.com webáruház (továbbiakban, mint Adatkezelő) által alkalmazott adatkezelési elvekkel kapcsolatosan, amelyet, mint Adatkezelő magára nézve kötelező érvényűnek ismer el.


Az Adatkezelési tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor az Adatkezelő figyelembe vette az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”),  továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”)
rendelkezéseit.


Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikor történő megváltoztatására, az esetleges változásokról kellő időben értesíti az ügyfeleket. Amennyiben az érintetteknek olyan kérdése lenne, mely jelen közlemény alapján nem egyértelmű, az Adatkezelő elérhetőségein teheti fel kérdéseit, ahol Adatkezelő munkatársai azt legjobb tudásuk szerint megválaszolják. Az Adatkezelő a rendszer használatából eredő esetleges károkért felelősséget nem vállal. Az Adatkezelő partnerei és felhasználói személyes adatainak védelmében, fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

2. Adatkezelő adatai


Adatkezelő neve: Dr. Hertelendy és Társai Kft.
Székhelye: 8192 Hajmáskér Tábori út 11
Adószáma: 25742956-2-19
Cégjegyzék száma:19-09-518681
Nyilvántartó hatóság: Veszprémi Törvényszék Cégbírósága
Nyilvántartásba vétel dátuma: 2016/09/07
E-mail: kapcsolat@drhertelendy.com, oxivital01@gmail.com

Működési engedély száma:NM. 86.327/97

Adatkezelési tájékoztató elérhetősége: https://drhertelendy.com

 

Adatkezelésben résztvevő szerződéses Partnerek adatai:

  • Google Ireland Limited. Székhely: Gordon House Barrow Street Dublin 4 Ireland Adószám: IE6388047V.
  • Facebook Ireland Limited 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour Dublin 2, Ireland VAT Reg. No. IE9692928F
  • GLS General Logistics System Hungary Csomag-Logisztikai Kft. 2351 Alsónémedi GLS-Európa u. 2.
  • Unas Online Kft 9400 Sopron Major köz 2.I/5. Adószám:14114113-2-08 Adószám: 12369410-2-44.
  • Cib Bank Zrt. H-1027 Budapest, Medve utca 4-14. Adószám: Csoportos adószám: 17781028-5-4 Közösségi adószám: HU17781028 CIB Bank Zrt. adószám: 10136915-4-44
3. Fogalom meghatározások


3.1. Személyes adat
Bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt - közvetlenül vagy közvetve - név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet.


3.2. Nyilvántartási rendszer
A személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált, funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető.


3.3. Adatkezelő
Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.


3.4. Adatfeldolgozó
Az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az Adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi.


3.5. Címzett
Az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél- e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adat okhoz, nem minősülnek címzettnek. Az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak.


3.6. Érintett
Bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított, vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy.


3.7. Harmadik fél
Olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az Adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.


3.8. Ügyfél
Olyan Érintett, aki igénybe veszi az Adatkezelő valamely szolgáltatását.


3.9. Felhasználó
Minden olyan természetes személy, aki az Adatkezelővel kapcsolatba lép, weboldalát meglátogatja.


3.10. Adatkezelés
Az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS- minta, íriszkép) rögzítése is.


3.11. Profilalkotás
A személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják.


3.12. Álnevesítés
A személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve, hogy az ilyen további információt külön tárolják és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni.


3.13. Adatfeldolgozás
Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől.


3.14. Hozzájárulás
Az Érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez.


3.15. Adatvédelmi incidens
A biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.


3.16. Tiltakozás
Az Érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.


3.17. Adattovábbítás
Ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik.


3.18. Adattörlés
Az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

 

4. Adatkezelési alapelvek


A személyes adatok jogszerű kezelése során, az alábbi pontok legalább egyikének teljesülnie kell:
teljesül:

 

4.1  Az Érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez.

 

4.2 Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.

 

4.3 Az adatkezelés az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges.

 

4.4 Az adatkezelés az Érintett vagy egy másik természetes személy létfontosságú érdekeinek védelme miatt szükséges.

 

4.6 Az adatkezelés közérdekű vagy az Adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

 

4.7 Az adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha ezen érdekekkel szemben elsőbbséget élveznek az érintett olyan érdekei vagy alapvető jogai és szabadságai, amelyek személyes adatok védelmét teszik szükségessé, különösen, ha az érintett gyermek.

 

4.8 Az Adatkezelő a személyes adatokat a jóhiszeműség, a tisztesség és átláthatóság elveinek, valamint a hatályos jogszabályok és jelen Adatkezelési tájékoztatóban leírt rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

Az Adatkezelő a személyes adatokat az Érintett hozzájárulása alapján vagy szerződés teljesítése céljából, kizárólag célhoz kötötten használja fel.

 

4.9 Az Adatkezelő a személyes adatokat csak a jelen Adatkezelési tájékoztatóban ill. a vonatkozó jogszabályokban meghatározott célból kezeli. A kezelt személyes adatok köre arányban áll az adatkezelés céljával. Minden olyan esetben, ha a személyes adatokat az Adatkezelő az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről az Érintettet tájékoztatja és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

 

4.10. Az Adatkezelő a megadott személyes adatokat nem ellenőrzi, azok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó Érintett felel. A 16. életévét be nem töltött személy Érintett személyes adatai csak a felette szülői felügyeletet gyakorló nagykorú személy hozzájárulása esetén kezelhetők. Az Adatkezelőnek nem áll módjában a hozzájáruló személy jogosultságát, illetve nyilatkozatának tartalmát ellenőrizni, így az Érintett illetve a felette szülői felügyeletet gyakorló személy szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak.

Hozzájáruló nyilatkozat hiányában az Adatkezelő 16. életévét be nem töltött Érintettre vonatkozó személyes adatot – a szolgáltatás felhasználásakor használt IP cím kivételével, amelynek rögzítésére az internetes szolgáltatások jellegéből adódóan automatikusan sor kerül – nem gyűjt.

 

4.11. Az Adatkezelő az általa kezelt személyes adatokat a jelen Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon kívül harmadik félnek át nem adja. Ezalól kivételt képez az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az Érintett beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmaz, ezáltal nem minősül adatkezelésnek, sem adattovábbításnak. Az Adatkezelő bizonyos esetekben – hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresés, jogi eljárás szerzői-, vagyoni- illetve egyéb jogsértés vagy ezek alapos gyanúja miatt az Adatkezelő érdekeinek sérelme, a szolgáltatások biztosításának veszélyeztetése stb. – harmadik felek számára hozzáférhetővé teszi az Érintett elérhető személyes adatait.

 

4.12. Az Adatkezelő gondoskodik a személyes adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozzák azok véletlen elvesztését, jogtalan megsemmisülését, jogosulatlan hozzáférését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását, jogosulatlan terjesztését. E kötelezettség teljesítésére az Adatkezelő minden olyan harmadik felet felhív, akik részére személyes adatokat továbbít.

 

4.13.Tekintettel a GDPR vonatkozó rendelkezéseire az Adatkezelő nem jelöl ki adatvédelmi tisztviselőt.

 

4.14. A szolgáltató a szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelek honlapjain és webáruházaiban gyűjtött adatok tekintetében a szolgáltató adatfeldolgozónak minősül, adatkezelést ebben a tekintetben nem végez. Az így kezelt személyes adatok köréről, a kezelésének céljáról, jogcíméről és időtartalmáról az Ügyfél, mint Adatkezelő tud felvilágosítást adni, ezen adatok adatkezelésével kapcsolatban az Ügyfél tartozik kizárólagos felelősséggel.

 

5.A személyes adatokra és adatkezelésre vonatkozó tájékoztatás



5.1. Ügyfél regisztráció, megrendelés
Az Adatkezelő termékeinek, szolgáltatásának megrendelésére regisztráció nélkül, vagy regisztrációt követően van lehetőség. Az adatkezelés célja és jogalapja a megrendelések teljesítése, kapcsolattartás az Ügyféllel, a megrendelésből eredő szerződéses kötelezettségek teljesítése és jogok gyakorlása, számviteli kötelezettség teljesítése, valamint hírlevél és tájékoztató levél küldése.

A regisztráció alkalmával bekért személyes adatok a következők: felhasználónév, jelszó, név, cím, telefonszám, e- mail cím.

Az Adatkezelő a szerződés teljesítéséhez szükséges adatokat, a megrendelés teljesítését (szerződéses jogviszonyt) követő 5 évig tárolja.  A számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján az adatkezelő 8 évig őrzi meg.

 

5.2. A weboldal látogatóinak adatai, naplók
Az Adatkezelő a saját weboldalának látogatása során rögzíti a Felhasználók IP címét, a látogatás időpontját és a megtekintett oldal címét. Az adatokat az Adatkezelő védelmi rendszer üzemeltetésére, hibák felderítésére, vitás kérdések tisztázására, visszaélések bizonyítására használja fel. Az adatokat 2 hónap elteltével törli. Az Adatkezelő saját weboldalain személyes azonosításra alkalmas cookie- kat nem használ.


5.3. Hírlevél
Az adatkezelés célja e- mail alapú hírlevél küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális akciókról, új készítményekről, betegtájékoztató jellegú információs anyagokról.

Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes hozzájárulása vagy az Adatkezelő jogos érdeke és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése. A kezelt adatok köre: név, e- mail cím. Az adatkezelés időtartama a hozzájáruló nyilatkozat esetén visszavonásáig, az Adatkezelő jogos érdeke esetén pedig a tiltakozási jog gyakorlásáig tart. Az érintett a hozzájárulás visszavonását, illetve a tiltakozási jogát a kiküldött hírlevélben szereplő linkre kattintva gyakorolhatja, vagy az Adatkezelő székhelyére postai úton megküldött levélben kezdeményezheti.


5.4. Ügyfélszolgálat

Az Adatkezelő az Felhasználók részére ügyfélszolgálatot biztosít. A Felhasználó a megkeresés formájától függően hozzájárulását adja a személyes adatai kezeléséhez. A beérkező e- maileket, a weboldalon található kapcsolatfelvételi űrlapok segítségével küldött üzeneteket, online beszélgetéseket minden önkéntesen megadott adattal együtt az Adatkezelő rögzíti, maximum 5 évig tárolja és ezeket a szolgáltatás nyújtásával kapcsolatban használja fel.

6. Adatkezelés biztonsága, módja


Az Adatkezelő minden személyes adatot elektronikusan kezel és tárol, személyes adatokról papír alapú másolat nem készül.
Az Adatkezelő, a domain és tárhelyszolgáltatást biztosító szerződéses partnere az UNAS Online Kft ( 9400 Sopron Major köz 2. I5), amely szerződéses partner számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési eszközei a székhelyén, illetve a DataLand
szerverteremben (1132 Budapest, Victor Hugo u. 11-15) valamint a Rackforest szerverteremben (1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22) kerültek elhelyezésre. A szervereken tárolt adatokhoz a szervertermek munkatársai nem férhetnek hozzá.

Az Adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket alkalmaz az adatkezelési tevékenységének teljes terjedelmére kiterjedően. Az Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni köteles különösen a jogosulatlan vagy jogsértő hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, elvesztés, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, megváltoztatás és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. Az Adatkezelő köteles az adatokat a mindenkori legjobb iparági gyakorlatnak, a GDPR- nak, a hatályos magyar jogszabályoknak és a bármely egyéb adatvédelmi, adatbiztonsági jogszabálynak megfelelő adatbiztonsági szint alkalmazásával kezelni. Az Adatkezelő hibájából bekövetkező adatvesztés esetén az Adatkezelő köteles díjmentesen az adatokat visszaállítani.
Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e- mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az Adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

7. Adatfeldolgozás, adattovábbítás, adatokat megismerő személyek köre


7.1 Az adatokat az Adatkezelő valamint az Adatkezelő munkatársai jogosultak megismerni, azokat nem teszik közzé, az adatfeldolgozókat és az együttműködő külső szolgáltatókat kivéve harmadik személyek részére nem adják át.


7.2 A megrendelések teljesítése, a szolgáltatások működésének biztosítása, az elszámolás rendezése körében az Adatkezelő adatfeldolgozót vehet igénybe, illetve külső szolgáltatókkal működhet együtt.


7.3. Adatfeldolgozók
Az ügyfelekkel kapcsolatban az Adatkezelő a könyvelési ügyviteléhez, szükséges adatokat, kizárólag a  cégbírósági bejegyzásáben rögzített könyvelői és könyvizsgálói partnereinek szolgáltat adatokat, a feladatuk elvégzéséhez szükséges mértékben. 

7.4 Az Adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag az Adatkezelővel kötött szerződés, és a kapott utasítások szerint jogosultak eljárni. Az adatfeldolgozók a részükre az Adatkezelő által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel.

7.5. Külső szolgáltatók
Az Adatkezelő a szolgáltatás biztosítása érdekében külső adatkezelőkkel működhet együtt, azok részére
személyes adatokat továbbíthat. Az Adatkezelő a külső szolgáltatók adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

8. Az Érintettet megillető jogok


8.1. A hozzáférési jog

Az Érintett jogosult, az Adatkezelőtől visszajelzést kapni arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van- e és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatait és a rendeletben felsorolt információkat megismerje.


8.2. A helyesbítéshez való jog
Az Érintett jogosult,  hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.


8.3. A törléshez való jog
Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:


8.3/1. A személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték; az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

8.3/2. Az Érintett tiltakozik az adatainak kezelése ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre.

8.3/3. Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.


8.4. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha:


8.4/1. Az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát.

8.4/2. Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra, de az érintett igényli azokat jogi igények
érvényesítéséhez.

8.5. Az adathordozhatósághoz való jog
Az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat géppel olvasható formátumban megkapja, ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.


8.6. A tiltakozáshoz való jog

Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése az Adatkezelő jogos érdeke.

 

9. Jogérvényesítés


Adatkezeléssel kapcsolatban felmerülő kérdéssel, észrevétellel megkereshető az Adatkezelő, jelen adatkezelési tájékoztató 2. pontjában közölt elérhetőségein.


Az Érintett az adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat:

  • cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/ c.
  • Telefon:+36-1-391-1400
  • e- mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
  • honlap: www.naih.hu
    Az Érintett jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az Érintett választása szerint – az Érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az Adatkezelő kérésre az Érintettet tájékoztatja a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.
10. Egyéb rendelkezések, hatályos jogok


Jelen Adatkezelési Tájékoztatóra a magyar jog irányadó. Amennyiben a Felhasználó országa szerinti hatályos jogszabályok a jelen Adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknál szigorúbb szabályokat határoznak meg, a Felhasználó köteles azoknak eleget tenni. A Felhasználó azonban tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Adatkezelő felelősségét a jelen Adatkezelési tájékoztatóra irányadó jog szerinti jogszabályok alapozzák meg és felelősségét a vonatkozó jogszabályok és bírósági döntések alapján lehetséges legteljesebb mértékig kizárja a Felhasználó országa szerinti rendelkezések be nem tartásáért.
A jelen Adatkezelési tájékoztató a tájékoztatást szolgálja, önmagában nem elegendő az adatkezelések teljes megértéséhez.

Jelen Adatkezelési tájékoztatóval kapcsolatos olyan kérdéseknben, amelyek az itt leírt módókon nem nyújtott egyértelmű választ, a Felhasználó a 2. pontban jelzett elérhetőségeken kérhet tájékoztatást az Adatkezelőtől.


Hajmáskér, 2018.10.01.


Hatályba lépés: 2018.10.01.

11. cookie-k használatáról

A cookie-k („sütik”) olyan rövid szöveges fájlok, amelyeket a megtekintett honlapok helyeznek el a számítógép böngészőjében. A cookie-k nem csatlakoznak az Ön rendszeréhez, és nem károsítják az Ön fájljait.

A cookie-k lehetnek „állandó” vagy „ideiglenes” cookie-k. Az állandó cookie-t a böngésző egy meghatározott időpontig tárolja, feltéve, hogy azt a felhasználó korábban nem törli, az ideiglenes cookie-t azonban a böngésző nem tárolja, az a böngésző becsukásával automatikusan törlődik.

Annak érdekében, hogy weboldalunk a lehető leghatékonyabban működjön, mi is cookie-kat használunk. A cookie-k által egy honlap felismeri a visszatérő felhasználókat, valamint lehetővé teszik számunkra, hogy adatokat gyűjtsünk felhasználóink viselkedéséről, például arról, hogy Ön melyik országban csatlakozott weboldalunkhoz, milyen böngésző szoftvert és operációs rendszert használ, mi az IP-címe, milyen oldalakat tekintett meg honlapunkon, mely funkciókat használta. Személyes azonosításra alkalmas adatokat nem gyűjtünk, kivéve, ha azokat Ön önként adja meg. Az adatokat honlapunk továbbfejlesztéséhez, látogatottságunk elemzéséhez, reklámstratégiánk fejlesztéséhez használjuk fel.

Amennyiben a süti (cookie) elhelyezéséhez Ön nem járul hozzá, azt a saját böngészőjében elvégzett beállítások (tiltás, visszavonás) útján teheti meg. Ebben az esetben ez bizonyos szolgáltatások igénybevételét korlátozhatja vagy megakadályozhatja.

Vásárlási tudnivalók
A vásárlás menete

  • Asztali gépen, a nyitóoldalon a felső vízszintes menüsorban találja a GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEINK ikont.

  • Telefonon, tableten, a vízszintes, egymás alatti vonalak ikonra kattintva, kattintson a GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNYEINK ikonra.
  • Kattintson az ikonra, ezt követően megjelennek a kategóriák, ahol felhasználási terület szerint csoportosítottuk egyedi magisztrális készítményeinket.

  • Lefelé görgetve ABC szerinti sorrendben választhat az Ön számára érdekes kategóriákból. Kattintson a választani kívánt kategória szövegére, vagy képére.

  • A kiválasztott kategória oldal tetején, olvashatja a kategóriát jellemző termékek összefoglaló ismertetőjét, többhelyütt gyógyszerészi gondozási tanácsokkal is szolgálunk.
    Görgesse lefelé az oldal képét, és egymás alatt találja az adott kategóriában található termékeket.

  • Kattintson a termék képére, vagy nevére és a termék adatlap oldalon a kép mellett olvashatja a készítmény rövid jellemzését. Görgessen lefelé, amennyiben a részetes leírást  is szeretné elolvasni.

  • A termék kép melletti szöveges részben, a számmal jelölt mennyiség ikon mellett talál egy lefelé, felfelé mutató nyilat, és darabszámot, itt válassza ki a megrendelni kívánt mennyiséget, majd a zöld kicsi kosár ikonra kattintva, vagy a KOSÁRBA ikonra klikkelve, helyezze a kosárba a terméket.

  • Ugyanígy választhat bármennyi terméket, majd a termékek kosárba helyezése után, az oldal jobb felső sarkában található zöld kosár ikonra kattintva a megrendeléseit összegző oldal ugrik fel.

  • Nézze át megrendelését, itt módosíthatja még a mennyiségeket, majd a megrendelés ikonra kattintva adja meg a vásárláshoz szükséges adatokat, amelyen végigvezeti a rendszer.
    Megrendelés lezárását követően az Ön által megadott e-mail címre visszaigazolást kap a rendeléséről.


Majd nincs más dolga, mint várni, hogy megérkezzen Önhöz a rendelt csomagja.
A szállítás, nyomonkövetés részleteiről, a nyitóoldal alján talál részletes információkat.

Köszönjük, hogy vásárlásával megtiszteli gyógyszertárunkat,

szeretettel várjuk vissza!

Kérdései esetén, A GYAKORI KÉRDÉSEK FŐMENÜPONT ALATT TALÁLHATÓ  "Kérdezzen tőlünk" ikonra kattintva kérdezze meg gyógyszerészét!

Szállítási információk

A hétfőn déli 12 óráig beérkező megrendeléseket igyekszünk másnapi kiszállítással eljuttatni Önhöz  GLS futáron vagy MPL-en keresztül.

Hétfőtől-csütörtökig, a déli 12 óráig leadott megrendeléseket másnap kiszállítjuk, amenyiben a megrendelés bankkártyás, vagy utánvétes fizetéssel történt.

Előre utalásos fizetési mód választása esetén, a csomag összekészítése, a megadott bankszámlánkra beérkező átutalást követően teljesül. Ez esetben NEM tudjuk biztosítani a másnapi kiszállítást, amennyiben a megrendelést követően  NEM utalja át a megrendelés értékét.  

Átutalásos fizetési mód választása esetén 14 napig tartjuk fennt a megrendelést, amennyiben ez idő alatt nem érkezik meg  bankszámlánkra a megrendelés összege, a megrendelést töröljük, amiről, telefonon, vagy e-mailben értesítjük.

Csütörtökön 12 óra után és a hétvégén leadott megrendeléseket, a következő hét hétfői napján dolgozzuk fel, amely a keddi napon kerül kiszálítása Önhöz.

A fenti szállítási feltételektől, csak abban az esetben térünk el, ha a megrendelt termék nincs készleten illetve ha a megrendelés bármilyen jellegű egyeztetést igényel. Ez esetben erről a megrendelőt telefonon vagy e-mailben értesítjük.