2020.07.12 12:14
Dr. Hertelendy Márta
Kézvédő krémmel a berepedező, száraz bőr ellen!

Főleg télen nagyon sokakat érint a száraz, kirepedezett bőr kellemetlensége, jól látható ez a drogériák alaposan kifosztott kézkrémes polcain. Azonban nem a hideg hónapok az egyetlen okai a problémás kézbőrnek, hanem az erős igénybevétel szintén nem kedvez az első számú védőrétegünknek. Mivel a repedezések jelenléte jelentősen növeli a különféle fertőzések kockázatát, ezért fontos megfelelően kezelésbe venni a sérült bőrfelszínt, amire a legideálisabb megoldást a kézvédő krémek jelentik.

Amit a korpás fejbőr kezeléséről tudni érdemes!

korpás fejbőr

Nagyon kellemetlen tud lenni, amikor a fekete ruha vállain megjelennek a kis fehér elhalt hámsejtek azt jelezve, hogy a fejbőrrel valami nincs teljesen rendben. A fejbőrön a hámsejtek ugyanúgy cserélődnek, mint a test többi részén, és ezzel egészen addig nincs is probléma, míg a sejtcsere normálisan zajlik. Azonban amikor a sejtelhalás ritmusa túlságosan felgyorsul, akkor a gond egyből szembetűnővé válik, és a legtöbb ember ilyenkor azonnal kutatásba kezd, hogy mi a menete a korpás fejbőr kezelésének.

 

Visszérbetegségek kezelése, avagy mikor nincs még késő törődni a visszérrel?

A visszértágulatok tönetei megnehezítik a mindennapokat, lábikragörcs, nehézlábérzés, égő fájdalmas és ödémás töneteket produkálva.

Kialakulása összefüggésben áll az életmóddal és az életkorral, genetikai hajlammal egyaránt. Kialakulásuk ülő, vagy egyhelyben álló munkát végző egyéneknél gyakoribb. Természetesen mint minden betegségnél, a visszeresség esetében a családi örökletesség is fontos befolyásoló tényezőként jelentkezik.

 

2019.05.08 13:54
Dr. Hertelendy Márta
Ekcéma kezelése, avagy bőrápolás komplex módon

 

Ekcéma és öngondoskodás:

Ekcémás Betegek bőrápolása különös törődést igényel, mivel az ekcémát kiváltó okok nagyrésze, az életmódbeli szokásokra vezethetőek vissza. A vízminőségtől, a tusfürdők használatáig sokféle külső tényező befolyásolja az ekcémás bőr állapotát.

Mit tehetünk, hogy az ekcémát kiváltó tényezőket mérsékeljük, mivel kezeljük az ekcémás bőrt?

2019.03.10 15:26
Dr. Hertelendy Márta

A Dr. Hertelendy egyedi magisztrális gyógyszerkészítmények történetét osztom meg első blogbejegyzésemben.

Kattintson a tovább gobra a cikk olvasásához....